Bona figura Kft.
Alakformáló masszázsműhely

 

M A S S Z Á Z S   T Í P U S A I N K
 
 
 
Frissítő masszázs  

A frissítő és a relaxáló masszázshoz masszázskrémet vagy masszázsolajat használunk, a vendég igényeinek megfelelően. A kb. 60 perc időtartam alatt a talptól a nyakig, a teljes testet átmasszírozzuk. A frissítő masszázs a bőr és az izmok vérellátására gyakorolt kedvező hatásával javítja az általános közérzetet. Előnyös hatása van a vérkeringésre és a vérellátásra, az emésztésre, a nyirokrendszer működésére, valamint a salakanyagok eltávolítására. Mindezzel jótékony hatást gyakorol az egész szervezetre.

Talpmasszázs:  

Gyógyításra és megelőzésre egyaránt alkalmas módszert. Mindenkinek ajánlott a csecsemőkortól az idős korig. Talpunk tükrözi testünk egészségét. A talp a test térképe, ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon, nyomás vagy fájdalom- érzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzátartozó testrégió keringése javul. Gyakran apró csomókat lehet érezni (salakanyagok lerakodása), melyek érezhetően ropognak. A megfelelő pontok masszírozásával növelni lehet a hozzárendelt szerv vérbőségét, javítani az anyagcseréjét, nyirokkeringését, és ez által mozgósítani a szervezet öngyógyító erőit.

Mi a cellulit?  

Méreganyagok mindig kerülnek a szervezetünkbe, amelyek a zsírszövetben halmozódnak fel. Megnövekednek a zsírsejtek, lassítják a véráramlást és a nyirokkeringést, könnyen felhalmozódnak a káros anyagcseretermékek is. Nehéz csak fogyókúrával megszabadulni a zsírtól, mert csak besűrűsödik a sejtközi folyadék, ami a salakanyagoktól feldúsul. Következmény: cellulit, cellulitisz, ízületi fájdalom, fekélyesedés, daganatok. Elszaporodhatnak a gombák, bélférgek, megtelepszenek a baktériumok (toxinokat, méreganyagokat termelnek). Esetleg anyagcserezavarokra utaló bőrbetegségek alakulnak ki (ekcéma, psoriasis).

A cellulit hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők is, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű, és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, fogamzásgátló szedése.

A nyirokrendszer szállítja el a sejtekből, és a sejtközi térből a salakanyagokat, s ha ez nem működik elégségesen, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét. A nyirokmasszázs méregteleníti a szervezetet, fokozódik a sejtanyagcsere és a salakanyagok felvétele a véráramba.

Az illóolajok (cédrus, ciprus, boróka, fahéj, citrom) fokozzák a masszázs hatását. Rendszeresen érdemes alkalmazni a cellulitmasszázst. Legkorábban csak néhány kezelés múlva (kb.10-15) mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Fontos az életmódváltás, táplálkozás megváltoztatása, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a helyes légzés, a rendszeres testmozgás és a rendszeres nyirokmasszázs. Otthon hetente egyszer érdemes testradírt használni, 2-3 alkalommal aroma-, tengeri-só vagy algafürdőt venni, 38 fokos vízben, 20 percig a jobb, és gyorsabb hatás elérése érdekében.

Testmasszázsok:  
Narancsbőr elleni és alakformáló masszázs:

Alakformáló masszázs, melynek során a bőr alatti kötőszövetben lévő zsírsejteket, amelyekben a salakanyagok is lerakódnak, erőteljes morzsoló jellegű masszírozással összeroppantjuk. Speciális olajokkal, krémekkel dolgozunk. Fokozza a helyi vérkeringést, gyorsítja az anyagcserét, a salakanyagok kiürülését. Kúraszerű alkalmazása enyhíti a narancsbőr jellegű elváltozásokat.

A kiegészítőként javasoljuk alkalmazni a szaunázást, infraszaunázást. De a bőséges folyadékfogyasztás is segíti a salakanyagok kiürülését. A masszázs mellékhatásaként kis bőralatti bevérzések előfordulhatnak. Nem javasolt 60 éves kor felett, valamint azoknak, akiknek visszérproblémái vannak. Időtartama: 20-40 perc

 Aromamasszázs:

A lazító, stresszoldó, gyengéd, teljes testmasszázst az aktuális állapothoz választott illóolajok, vagy azok kombinációinak felhasználásával egészítik ki. Hatására intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energizáló és vitalizáló ereje. Kiknek ajánljuk? Erősen kimerült, agyonhajszolt, nagy stressznek kitett embereknek.

 

Magyar borkrém masszázs:  

A relaxáló masszázs során használt híres magyar borokból készített masszázskrémmel végzett kezelést "hungaricumnak" tekinthetjük. Hatása a borkrém hatóanyagtartalmától függően nyugtató, ugyanakkor serkentő. Időtartama: 30perc.

Mézmasszázs: (kb. 30 perc)

A masszázs során az adott testrészre felhelyezett tiszta, termelői akácméz, mely értékes enzimekben, vitaminokban és csíraölő anyagokban gazdag. Segítségével jellegzetes vákuumhatást létesítünk. A kezelt területen keresztül gyógyító ingerek jutnak a belső szervekhez, a felhalmozódott salakanyagok pedig, a méz irányába kiszívódnak a bőrből.A mézet speciális fogásokkal dolgozzuk a bőrbe. Erősen salaktalanító hatású, a pórusokban mélyen elhelyezkedő szennyeződéseket is a felszínre hozza. Emellett bőrszépítő hatású: rövid időn belül megerősíti a testkontúrokat, feszessé teszi a bőrt, javítja rugalmasságát. A méz gyógyító erejét hasznosító módszer kiválóan alkalmas a szervezet tisztítására, méregtelenítésére. A méz vitamin, és ásványi-anyag tartalma mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat kiszívja, és magába gyűjti (ezt a végterméket a masszázs végén eltávolítjuk).

A mézes masszázs hatékonyan alkalmazható: gerincbántalmak, nyak-, váll- és hátfájdalmak, reumatikus panaszok, neuralgiák, izületi problémák, fájdalmak, hólyagbántalmak, migrén, visszatérő fertőzések, krónikus kimerültség, és depresszió esetén.A mézes masszázzsal  sok hasznos tápanyag juttatható a bőr mélyebb rétegeibe, és méregtelenítő hatása sem elhanyagolható, fájdalmat csillapít, izmot lazít és erősíti az immunrendszert.

Valódi hungarikum a relaxáló és antioxidánsokat a bőr alá juttató borkrém masszázs. A szőlőt, igaz nembor formájában, a francia fürdőhelyeken is használják. Szétnyomkodott bogyóival és a bennük lévő magokkal előbb, mintegy bőrradír gyanánt átmasszírozzák az egész testet, majd újabb, zúzott szemekkel pakolásként beborítják a bőrt. A tengeri sóval való bedörzsölés nemcsak tisztítja a bőrt, eltávolítja az elhalt hámrétegeket, de ismert, bőrbetegségeket kúráló masszázsféleség.

Relaxáló masszázs: (50 perc)

Nagyon jó stressz-oldó, ellazító masszázs. A nyugtató jellegű fogások hozzásegítenek a test elernyedéséhez, pihenéséhez. Hatására az idegek megnyugszanak, az izmok görcsös feszessége jelentősen oldódik.

Relaxációs masszázs:  

Teljes vagy részleges módozatot lehet választani. A masszázs közismerten javítja a vérkeringést, rugalmassá teszi az izmokat, és serkenti az izmok és kötőszövetek oxigén ellátását. A masszázs időtartama a vendég igénye szerint alakítható. Általában 20-30 perc között van, de számos vendég hosszabb időt is igénybe vesz (50-60 perc) relaxációs programja részeként.

Szegment-masszázs:

A masszázs az egyes szervekhez tartozó szegment területeken zajlik /bőr, kötőszövet, izmok/. A kezelés során a svédmasszázs fogásait alkalmazzuk. Célja elsősorban belső szervi panaszok megszüntetése reflexingerlés után. Javasolt mozgásszervi betegségek, fejfájás, emésztési problémák, szív és légzőszervi betegségek esetén.  


nyirokdrenázs a masszázs egy gyengéd formája, amely során lágy, körkörös és húzó mozgásokkal stimulálódik  a nyirokrendszert.. A nyirokrendszer legfontosabb feladata a szervezetre káros méreganyagok elszállítása, kiürítése a szervezetből. A gyulladásos betegségek során keletkezett különböző fehérjék a nyirokrendszerbe kerülnek, ahonnan a nyirokfolyadékkal a véráramba, majd a méregtelenítést, kiválasztást végző szervekbe, a májba és a vesébe jutnak. A nyirokrendszer működésének, a nyirok áramlásának lelassulásával a szövetekben felgyülemlik a nyirokfolyadék, a szervezetben felhalmozódnak a méreganyagok, ami különböző betegségek kialakulásához vezet.  A nyirokmasszázs serkenti a nyirok áramlását, a nyiroksejtek véráramba jutását.  Segíti az anyagcsere-folyamatokból visszamaradt salak­anyag, és a sejtek között összegyűlt fölösleges víz kiürítését a nyirokrendszeren keresztül. A nyirokmasszázs javítja az anyagcserét, az immunrendszer működését, hatékonyabbá teszi a méreganyagok eltávolítását.
Alkalmazható immunrendszer erősítésére , valamint sportsérülések, depresszió és érzelmi problémák, stressz, és alacsony energiaszint esetén. A nyirokmasszázs kezelés pozitív hatással van a bőrre, légzési problémák enyhítésére is alkalmas lehet.
Rendszeresen érdemes nyirokmasszázst alkalmazni. Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani
A nyirokdrenázs alkalmazási területei:
 • a nyirokmasszázs alkalmas a nyirokmirigy duzzanatok megszüntetése, nyirokpangás (ödéma) eloszlatása,
 • alkalmazható fizikai sérülések következtében, a szövetekben felgyülemlett folyadékok eltávolítása,
 • a nyirokdrenázs alaklmas nyirokérbetegségek, a nyirokrendszer problémáinak gyógyítására,
 • visszérproblémák,
 • vénás keringészavarok,
 • krónikus lábdagadás kezelésére.
indiai fejmasszázs
Az indiai fejmasszázs célja a haj egészségének és egyben a szellemi frissesség megőrzése. Nem kifejezetten az energiapontokra koncentrál. Ennek ellenére a fejen elhelyezkedő korona- és homlokcsakra, a nyaknál lévő torokcsakra és néhány energiapont nagyobb hangsúlyt kap. A fejmasszázs elengedhetetlen része a fül megmasszírozása. Ezen testrészünkön ugyanis a teljes testtérkép megtalálható, emellett az egyik idegvégződésekkel és vérerekkel legjobban ellátott terület.

Az indiai fejmasszázst nemcsak a fejen végezzük, mint azt a neve sugallja, hanem az arcon, a vállon, a háton és a karokon is. Ezek mind olyan területek, ahol a rossz testtartás, felgyülemlett érzelmi stressz, vagy a számítógép előtt eltöltött hosszú órák miatt feszültség halmozódhat fel. A masszázs számos különböző mozdulata segít ellazítani a megfeszült, fájó izmokat, enyhíti az izommerevséget, serkenti a vérkeringést, gyorsítja a lerakódott méreganyagok kiválasztását, ilyen módon csillapítja a fejfájást és a szem megerőltetését, valamint növeli az ízületek mozgékonyságát. Hozzásegít továbbá a mélyebb légzéshez, ami fokozza a friss oxigénnel teli vér áramlását az agyba, s ez által letisztultabb gondolkodást, erőteljesebb koncentrációt és jobb emlékezőképességet tehet lehetővé.
 
Metamorf masszázs

A metamorfózis görög szó, átalakulást, átváltozást jelent.
A metamorf masszázs a mindennapi életben, életvitelben, életszemléletben, életkedvben hoz változást, javulást. Ez egy nagyon finom érintéses technika a lábfejen, a kézélen, a koponyán és az arcon. Régen a magyar nép gyógyítói, a sámánok alkalmazták ezt a technikát. A megfelelő helyeken alkalmazott, igen finom érintések visszajuttatják a kezelt személyt a magzati léthez hasonló állapotba, ami által lehetségessé válik, hogy a tudatalattiból kioldódjanak a lelki blokkok. Oldja az előző életekből áthozott tudattalan, hátráltató emlékeket, a magzati korban és a születés utáni életben kialakult lelki blokkokat.
Rendszeresen végezve segít eltüntetni a félelmeket, gátlásokat, a komor, haragos gondolatokat, a nyomasztó érzéseket, frusztrációkat. Segít nyitottabbá, oldottabbá, életerősebbé válni. megnő az önbizalmunk, az életbe vetett hitünk, életkedvünk, vidámabbak, jókedvűbbek, optimistábbak leszünk. Megnőhet a jövőbe vetett hitünk is, megváltoznak céljaink, és ezáltal elkezdenek javulni az életkörülményeink is.
A pszichoszomatikus betegségek és tünetek is rendeződhetnek, mint pl. a gyomorfekély, a tick, a rendszeres végtaggörcsök, kedvezően hat a cukorbetegségre, allergiára, migrénre, depresszióra, szívritmus zavarra, vérnyomás problémákra, izzadásra, szájszagra. Az állandóan hideg végtagok felmelegszenek, megszűnhetnek az emésztési gondok, ízületi problémák, csont-és fogproblémák, idegbecsípődések, hajhullás, rendszeres megfázás, gyakori torok-és fülfájás. Kontraindikációja nincs, bárkin alkalmazható.

Ultrahang:  

Az ultrahang központi szerepet játszik a cellulit-terápiában. A kezelést nem érezzük, az ultrahang a szövetek mélyén mikro-masszázst végez, segít a narancsbőr eltűntetésében és a gyenge kötőszövetek megerősítésében. Célba veszi a zsírpárnákat a combokon, a fenéken, a hason, és speciális hatóanyagok juttathatók a bőr legmélyebb rétegeibe, így azok valóban ott fejtik ki a hatásukat, ahol a leginkább szükséges. 15 percen túli kezelés nem ajánlatos, mert túlságosan megterheli az anyagcserét.                                                            

Vitalizáló masszázs: (kb. 50-60 perc)

A klasszikus svédmasszázs frissítő, kondicionáló változata, az erőnléti állapot fenntartására szolgál. A masszázs hagyományos elemeit (simítás, dörzsölés, gyúrás, rezegtetés) alkalmazza. Kellemes közérzet biztosít, elősegíti a fáradtság megszűnését. Felgyorsítja az anyagcserét, segíti a gyors regenerálódást. Élénkíti, fokozza az egész szervezet aktivitást.

Nyirokdrenázs vagy nyirokmirigy masszázs (kb. 20-25 perc): Speciális gyógyító masszázs, melynek célja a felgyülemlett folyadék eltávolítása főként a végtagok szöveteiből /nyiroködéma/ és annak elszállítása a gyűjtőerekbe. Az anyagcsere-folyamatokból visszamaradt salakanyag és vízfölösleg gyors elvezetésére szolgál a nyirokrendszeren keresztül. Aktiválja az immunrendszert, fájdalom- és feszültségcsökkentő hatású.

Javasolt: alvászavarok, idegesség, fejfájás, kötőszöveti pangások, duzzanatok, görcsök, bénulások, megfázás, szénanátha, agyvérzés illetve műtét utáni állapot javítására, a nyirokmirigy duzzanatok megszüntetésére, nyirokpangás eloszlatására.

A szervezet méregtelenítése kiemelkedő fontosságú, ugyanis a nyirokfolyadék szállítja el az anyagcserefolyamatok során termelődött, lerakódott salakanyagokat.

Acutape-ragasztás

A Kinesiotape módszer alapötletét a japán Kenzo Kase dolgozta ki a hetvenes években. Kórházi tapasztalataiból felismerte, hogy sok fájdalom az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból és ezen zavarok összjátékából ered.
E felismerés tudatában fejlesztette ki Kenzo Kase a Kinesiotape módszer alapelveit, melynek célja, hogy a test öngyógyító mechanizmusát támogassa a zavart területeken. Kutatások és hosszantartó kísérletek után kifejlesztett egy speciális, az ő terápiás gondolataihoz igazodó kinesio tape szalagot. A szalagok elasztikus tulajdonságai lehetővé teszik az izomműködés normalizálását, az akrilragasztó csak a legritkább esetben okoz bőrirritációt. A technika alapvető lényege, hogy a felragasztott szalag megemeli a bőrt az alatta lévő izomtól.
A megemelés következtében fokozódik a nyirokképződés a kutis-subkutis területén lévő nyirok-kapillárisaiban. Ezáltal a nyirokfolyadék egyszerűbben tud a nyirokrendszerbe visszajutni, csökken a nyomás a szövetközti térben. Így csökken a bőr receptorok ingerlése és a gyulladást fenntartó fájdalom csökkenésével megszakad egy ördögi kör, s a gyógyulás organizációs szakasza hamarabb elindulhat.

A Kinesio szalag (tapasz) használata csökkenti izmok és az izületek terhelését, igénybevételét, segíti az izommunkát és az izmok működést, továbbá javítja a nyirokáramlást. A Kinesio Texet izomfájdalmak, húzódások, rándulások, hátfájás, derékfájás, ízületi és porckorong-problémák, izom-rendellenességek, sportsérülések, illetve lymphoedema kezelésre lehet használni.

A Kinesio-taping alapvető funkciói és hatásai

 1. Az izomműködés javítása
 2. Keringési zavarok javítása
 3. Fájdalomcsillapítás
 4. Izületi funkciók támogatása

 

1) Az izomzat túlterhelése esetén az izom kötőszöveti részében repedések keletkezhetnek. Ezáltal a kiáramló folyadék az intersticiális térben nyomásnövekedést idéz elő, ez ingerli a nyomás- és fájdalomszenzorokat. Ennek következményei a fájdalom, a merevség, a duzzanatok, a tónusnövekedés és a tónusváltozás, amelyek a mozgatórendszer leggyakoribb panaszai. Ezentúl létrejöhet pl. az izomzat műtét utáni nemcsak hypertoniája, hanem hipotoniája. Az izomzat mindkét esetben kezelhető kinesio-taping módszerrel és az izomműködés javul.

2) A gyulladások gyakran a test reakciói a szövetek sérüléseire. A kiáramló folyadék a sérült területen a duzzanat gyulladásához és a bőr és az izomzat között nyomásnövekedéshez vezet. A nyirokáramlásban zavar keletkezik, illetve stagnál. Az elasztikustape ezen a területen meg tudja emelni a bőrt, növeli a teret, és ezáltal csökkenti a nyomást és a nyirokkeringés javulását eredményezi.

3) Mivel a szalagok rátapadnak a bőrre, és a kifejtett testmozgás hatására a szalag által kifejtett mechanikus elmozdítás a bőrben lévő mechanoreceptorok ingerlését eredményezi. A Melzak és Wall által kidolgozott "Gate-Control" elve alapján ez közvetlen spinális síkon a fájdalom tompulásához vezet.
A mechanoreceptorok gerincvelőbe vezető afferens idegei aktivizálják az agytörzsben lévő gátló szûrô sejteket és ezáltal csökkentik a fájdalomérzékelés erősségét a nagyagyban.

4) Az ízületek működését különféle kinesio-tapevel lehet segíteni. Az izomtónus befolyásolása az egyenlőtlen súlyeloszlást korrigálja és ez egyensúlyt teremt az izomcsoportokban. A propriocepció stimulálásával jobb mozgásérzés érhető el. A funkcionális és mechanikus korrekciós ragasztási technikák éppúgy, mint a passzív segítség, az ízületek működésének javulását eredményezik, fájdalomtompuláshoz vezetnek és ezáltal a gyógyulási folyamat lerövidül.

 

GRAVITÁCIÓS ÁGY!

 

A gravitáció, álló helyzetben összenyomja a testünket, így a csigolyáink is nyomódnak, gerincoszlopunk deformálódik. A nap folyamán a csigolyák közét kitöltő kocsonyás anyag egy része átszivárog a környező puha szövetekbe, aminek nagy része visszaszivárog az éjszakai pihenés során, de soha nem teljesen. Az évek során a csigolyák közti rés egyre szűkebb lesz, ami az idős korra akár 2-3 cm-es testmagasság csökkenést is jelenthet.

A gravitáción túl a kevés mozgás, a túlságos terhelés, a rossz testtartás is csökkenti a csigolyák közötti távolságot. A szűk hely miatt kitüremkedő ízület szövetek nyomást gyakorolhatnak a. gerincből kilépő idegekre ami jelentős fájdalommal jár, ha pedig kiszakad a gerinc sérv a beteg egész élete során küzdeni fog a derék fájással.

Több mint 2000 évvel ezelőtt Hipokrátész derékfájós betegeit egy létrára kötözte, majd emelőcsigák segítségével fejjel lefelé fordította. Ez az ősi gyógymód az alapja a gravitációs nyújtópadnak is.

A nyújtópad a gravitációt használva gyógyít, hiszen ugyanezt az erőt alkalmazza, nyújtásra. A módszer nagyon kíméletes, hiszen a test súlyát használja húzó erőként. Használata egyszerű, hatása azonnal érezhető.

Miután a beteg a kezdő pozícióba került, rögzítette bokáját, fokozatosan billen fejjel lefelé. Ebben a testhelyzetben a gerincoszlopot nem terheli nyomás, képes ellazulni, a gerinc melletti izmok pedig a függeszkedés következtében, nyúlnak.

A nyújtáskor fellépő húzóhatás a csigolyákat eltávolítja egymástól, megszűnnek a gerinc kis-ízületeinek félficami állapotai. Vákuumhatás keletkezik a porckorongok belsejében, ami a porckorongokon megjelent kiboltosulásokat és ezek sérvesedéseit visszahúzza az egészséges eredeti állapot felé.

A fordított állapotú nyújtás segítségével visszaáramlik a csigolyatest belsejébe a folyadék, amitől rugalmasabbá válik, megakadályozható a porckorongok folyadékvesztése, így a leépülési folyamatok késleltethetőek. Hatását tekintve a súlyfűrdő terápia szárazföldi megfelelője és érzetben is azt a kellemes felüdülést adja a kezelés után.

Rendeltetésszerűen használva, a fokozatosság elvét betartva már az első alkalom után érezhető jótékony hatása. Napi egy-két alkalommal 10-20 percnyi kezelés után, már nem csak a tünetek csökkennek, hanem látványos állapotbeli javulás érhető el. 

Gyakorlati tapasztalatok szerint 35-40 százalékos dőlésszög is elegendő a kívánt hatás eléréséhez. A nyújtás intenzitását a beteg állítja be, így a legkényelmesebb pozícióban tud pihenni és ha bármilyen kellemetlen érzete támad, rögtön korrigálni tudja azzal, hogy változtat a dőlésszögön, feljebb emelkedik. Minél lejjebb engedi a fejrészt, és magasabbra kerül a láb, annál intenzívebb a nyújtás, és természetesen a vízszintes helyzethez közelítve csökken a hatás.

Célszerű úgy használni, hogy eleinte egy-egy percet töltünk a fokozatosan lejjebb engedett pozíciókban. Érezni fogjuk egy pár alkalom után, hogy többet kíván a testünk és ameddig kellemes érzést ad a nyújtás, addig tartsuk a pozíciót. Mindvégig egy jóleső kellemes érzete van a betegnek, mely egy kényelmes nyújtózkodásnak felel meg, oldódik a feszültség, ellazulnak az izmok, természetes módon csökken és szűnik meg a fájdalom.

Az egész testnek, vérkeringésnek felüdülést jelent, és felfrissülve, megkönnyebbülve érzi magát a beteg egy pár perces kezelés után. Rendszeres használata esetén az állapotjavulás és gyógyulás következtében visszatér a beteg munkavégző képessége és a jó fizikai komfortérzete.

A gravitáció nem csak a hátfájás enyhítésén segít, és rugalmasabbá teszi a gerincet, hanem az agy oxigénellátását is javítja. A szívnek általában küzdenie kell a gravitáció ellen, hogy vért jutasson az agyba. 

Az agynak a megfelelő működéshez bőséges vérellátásra van szüksége. A vérkeringés serkentése fejjel lefelé fordulással élénkítheti és feszesítheti a bőrt, valamint éberebbé tesz, hallásunk és látásunk is javulhat tőle.

A visszértágulatban szenvedőknek is ajánlott, hiszen segíti a kitágult erekben pangó vér szív felé történő áramlását, lehetőséget ad az érfalak erősebb összehúzódására és segít megakadályozni a vérrögök kialakulását.

Magas vérnyomásban szenvedők, szívbetegek, szem problémával küzdők kérjék ki orvosuk véleményét mielőtt a gravitációs nyújtást elkezdenék.

Térd vagy csípőprotézissel rendelkezőknek nem ajánlott ez a terápia.

 

Testkörméret csökkentés!

alkalmanként akár -2-3 cm eredménnyel!

emotion_300
A bőrfeszesítő és cellulit csökkentő professzionális rádiófrekvenciás berendezések köre egy minden eddiginél hatékonyabb taggal bővült, melynek neve Emotion. Az Emotion lelke a már ismert technológiák továbbfejlesztésével kialakított pentapoláris illetve hexapoláris kezelőfej, mely mind a bőr regenerálásában, mind pedig a nemkívánatos zsírrétegek eltávolításában minőségi előrelépést képvisel. A penta- illetve hexapoláris kezelőfejek mellett az Emotion két tripoláris kezelőfejjel is rendelkezik, melyek elsősorban a nyaki régiók és a végtagok bőrregenerálásban használhatóak fel hatékonyan, ezzel komplex kezeléseket téve lehetővé egyetlen berendezés felhasználásával.A MULTIPOLÁRIS
RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉS ELŐNYEI:

 • a kívánt helyre fókuszál,
 • kis energiát igényel,
 • teljesen fájdalommentes,
 • a vezérlő algoritmusok megszűntetik a bőr és a kezelőfej hűtésének szükségességét,
 • az energiát szelektíven irányítja a szövetekre,
 • így jobb és gyorsabb eredményt hoz,
 • és kevesebb kezelést igényel,
 • minden bőrtípusra és bőrszínre alkalmazható.